Cea de-a treia ediţie a Balkanik Festival se va desfăşura în Grădina Uranus din Bucureşti în perioada 13 – 15 septembrie şi va aduce un omagiu memoriei marii artiste Maria Tănase de la a cărei naştere se împlinesc 100 de ani şi o jumătate de veac de la moartea ei.

Printre cei care vor aduce un omagiu Mariei Tănase se va afla şi Bălănescu Quartet. Pornind de la cântecele marii artiste, Alexander Bălănescu a creat noi compoziţii, în faimosul album Maria T, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale, prin experienţa lui occidentală. Recitalul este însoţit de vizualuri din arhiva de filme a Mariei Tănase şi de cele semnate de Klaus Obermaier, media-artist şi coregraf consacrat, informează un comunicat remis joi.

Alexander Bălănescu este considerat unul dintre cei mai vizionari violonişti contemporani, dar şi un prolific compozitor. Născut şi crescut în România, şi-a făcut studiile la renumite şcoli de muzică din Ierusalim, New York şi Londra, unde s-a stabilit şi unde înregistrează la casa de discuri Mute Records din Londra.

Pe scena Balkanik Festival vor mai concerta Kal din Serbia, Fanfara Ciocârlia din Zece Prăjini, Taraful Haiducilor din Clejani, Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria şi Mitsoura din Ungaria.

Până pe 6 septembrie, abonamentele pot fi procurate cu 25% reducere, la 98 de lei. Preţul unui bilet pe zi este de 50 de lei. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti, la Call Center 1951 şi pe www.eventim.ro -, pe myticket.ro, magazinele Diverta, Sala Palatului, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, pe bilete.ro, Poşta Română, magazinele Inmedio, Germanos, Casieria Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, casieria Metrou Unirii 1.