Echipa Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” a câştigat premiul I la etapa judeţeană Prahova „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială”, a anunţat Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), conform Agerpres.

Conform sursei citate, CONAF Sucursala Prahova a organizat în premieră semifinala judeţeană „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” – ediţia a II a, competiţie de planuri de afaceri, parte a programului naţional omonim adresat liceenilor şi organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Universitatea de Vest din Timişoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.

„Anul acesta programul se va desfăşura în peste 20 de judeţe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la Bucureşti. În cadrul etapei judeţene, organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Primăria Municipiului Ploieşti şi Instituţia Prefectului Prahova, au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri prezentate de cele 10 echipe formate din 47 de liceeni de la 7 licee: Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” din Ploieşti, Liceul Teoretic „Tase Dumitrescu” din Mizil, Liceul Teoretic „Constantin Cantacuzino” din Băicoi şi Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi”, se menţionează în comunicat.

Potrivit CONAF, anul acesta, circa 1.000 de liceeni de la 10 licee prahovene au participat la orele de educaţie antreprenorială, susţinute de antreprenori voluntari, în cadrul „Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială”.

Marele premiu al semifinalei a fost adjudecat de elevii Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” care au avut ca profesor coordonator pe Cristina Corneci, cu proiectul ” Vala Check”. Proiectul presupune crearea unui software revoluţionar care permite scanarea bonului fiscal şi a codului QR de pe produsele achiziţionate de clienţi şi astfel să se asigure de prospeţimea şi siguranţa produselor achiziţionate, economisind timp şi bani.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul numit ” Brainy Studio”, creat de elevii Liceului Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” care au avut ca profesori coordonatori pe Alina-Elena Potinteu, Ina-Camelia Stan, Daniela Anghelescu. Proiectul constă în crearea de jocuri interactive şi inovative pentru copii, adolescenţi, dar şi persoane de toate vârstele, iubitori ai jocurilor pe computer (PC), tabletă sau telefon, jocuri 2D şi 3D.

Locul al treilea a revenit proiectului „Agrifresco”, care presupune producţia şi comercializarea de legume în sistem ecologic, destinate consumului în stare crudă, pentru persoane fizice sau jurdice din România/ străinătate, la o calitate ridicată, certificate de organele de drept. Proiectul este realizat de echipa Liceului Tehnologic „Constantin Cantacuzino” din Băicoi împreună cu profesor coordonator Carmen Petre.

Cele trei echipe finaliste au fost răsplătite cu premii în bani. Echipa clasată pe locul I a primit un premiu în valoare de 3.000 de lei, cea de pe locul II a fost premiată cu 2.000 de lei, în timp ce echipa de pe locul III a fost recompensată cu 1.000 de lei. Mai mult decât atât, călătoria lor spre succes nu se opreşte aici. Echipele finaliste vor participa la marea finală din Bucureşti, unde îşi vor măsura forţele cu cei mai buni dintre cei buni.