Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, luni dimineaţă, propunerea de numire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Ponta a declarat duminică că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens.

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor înaintate premierului Victor Ponta, în urma votului de duminică din BPN al PNL.

Europarlamentarul Ramona Mănescu este membru cu vechime în PNL, iar până în prezent nu a fost implicată în scandaluri de presă. Totuşi, aceasta a fost criticată pentru lipsa de experienţă în domeniu, dar şi implicarea soţului său într-o serie de afaceri controversate.

În 2012, numele Ramonei Mănescu a fost vehiculat, alături de altele, pentru şefia Ministerului Afacerilor Externe, în primul Guvern condus de Victor Ponta.