Colegiul „Mihail Cantacuzino”, Orașul Sinaia, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului “Dezvoltarea a două laboratoare digitale inteligente în cadrul Colegiului „Mihail Cantacuzino”, Sinaia, cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-2259, proiect finanţat prin PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ Pilonul VI. Politici pentru noua generaţie Componenta C15: Educaţie Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei Investiţia 9. Asigurarea echipamentelor si a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ, scrie Edupedu.ro.

Proiectul se desfașoară în perioada IANUARIE 2024 – IANUARIE 2025, valoarea totală a contractului de finanţare fiind de 590.012,22 lei, fără TVA, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generaţie UE.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea infrastructurii și a resurselor tehnologice necesare pentru dezvoltarea unui laborator inteligent în cadrul Colegiului „Mihail Cantacuzino”, orașul Sinaia, oferind astfel elevilor o mare autonomie în învățare, prin utilizarea metodelor moderne și atractive. Prin desfășurarea procesului de învățare cu ajutorul laboratorului inteligent dezvoltat, elevii vor dobândi capacitatea de a-și stabili propriile obiective de învățare, de a rezolva creativ probleme și de a gestiona mai bine timpul dedicat studiului. Laboratorul inteligent dezvoltat în cadrul proiectului va oferi elevilor posibilitatea de a-și personaliza învățarea în funcție de temele de interes și de a reflecta la propriul proces de învățare, având experiențe care le vor dezvolta atât competențele-cheie, cât și cele transversale.