Salina Slănic se redeschide pentru turişti începând de sâmbătă, 13 iunie. Vizitatorii vor ajunge în subteran cu ajutorul microbuzelor, în condiţii specifice prevenirii răspândirii COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a salinei, turiştii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi vizitatori. De asemenea, acestora li se va lua temperatura înainte de a intra în microbuze, în subteran.

Având o înălţime de 54 de metri, Mina Unirea este cunoscută drept cea mai înaltă din România şi cea mai mare salină din Europa inclusă în circuitul turistic.

Mina Unirea s-a format ca urmare a exploatării care s-a derulat între anii 1943 şi 1970, în această perioadă fiind excavată o cantitate de aproximativ trei milioane de metri cubi de sare.

Temperatura în subteran este una constantă, 12-13 grade Celsius, umiditatea aerului este de 50-60%, radioactivitatea la limita de detecţie, iar concentraţia de aerosili naturali salini este mare, creând un climat special pentru tratarea unor boli ale sistemului respirator.