Liderii coaliţiei PSD-PNL nu se mai văd duminică în şedinţă, pentru a discuta despre comasarea alegerilor din acest an, au precizat surse politice. O nouă întâlnire a fost programată pentru miercuri.

Liderii coaliţiei s-au întâlnit săptămâna aceasta de două ori, luni şi vineri, însă nu au reuşit să ajungă la un acord privind un calendar de comasare a alegerilor.  PSD şi PNL analizează variantele comasării alegerilor locale cu europarlamentare, dar şi o posibilă comasare a alegerilor parlamentare cu prezidenţialele. 

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, şeful de campanie al formaţiunii la alegerile europarlamentare, afirma vineri că încă nu s-a ajuns la o decizie privind comasarea alegerilor, în coaliţie şi că PSD îşi doreşte cea mai bună cale, pe care nu au găsit-o.  

Tudose mai spunea că personal, nu este foarte încântat cu alegeri în luna decembrie. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spunea despre subiectul comasării alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să mai discutăm. 

„Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp”, arăta Ciucă.  

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu va iniţia o modificarea a legislaţiei privind schimbarea calendarului electoral decât pentru întreg anul, şi nu „pe bucăţi”. 

„În momentul în care vom avea un program pentru toate alegerile, pentru tot anul electoral, în momentul acela este posibil să avem şi comasare”, a arătat el, potrivit News.ro.