Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat, marţi, la Parlament, despre afirmaţia sa că nu mai sunt bani pentru pensii şi alocaţii, că adevărul va ieşi la iveală la rectificarea bugetară. Turcan a mai spus că a spus zilnic despre aceste probleme, în Guvern şi că a dorit să rezolve problema cu MInistrul de Finanţe şi cu premierul. ”Am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a dezvăluit Turcan.

”Realitatea este că pare că în dezbaterea publică să fie cuvântul meu contra cuvântul altora. Adevărul va ieşi la iveală cel mai probabil în prima şedinţă de Guvern, când se va face rectificarea bugetară, şi de la bugetul de stat va fi subvenţionat bugetul Ministerul Muncii şi bugetul asigurărilor sociale de stat cu suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru luna decembrie”. a declarat Turcan.

Ministrul interimar al Muncii a afirmat că  a vorbit despre aceste lucruri în şedinţa de guvern aproape zilnic, ca să nu spună că de mai multe ori pe zi.

”Dorinţa mea cea mai mare a fost să rezolv instituţional, pentru că dreptul la pensie este un drept după zeci de ani de muncă, pentru nişte oameni, şi mi se pare normal ca ministru al Muncii, să încerc să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanţelor şi cu premierul. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv hotărârea de guvern pentru că nu erau bani în fondul de rezervă, şi am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii pentru luna noeimbrie, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a spus Turcan.

Luni, Raluca Turcan a transmis un mesaj intern pe grupul partidului, în care îl acuza pe premierul interimar Florin Cîţu că  e dispus ”să joace la poker până şi banii de pensii”, şi arăta că i-a transmis premierului de o lună că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii.

”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a scris Turcan.