Scandalul cărnii de cal ia amploare în Germania şi Slovenia pe măsură ce se descoperă tot mai multe nereguli la nivel european.

Carne de cal a fost descoperită în conserve de gulaş cu carne de vită, retrase de la vânzare în Germania de reţeaua de supermarketuri cu preţ redus Aldi, iar aceasta provine de la un furnizor din Polonia, scrie săptămânalul Der Spiegel în ediţia de duminică, citând oficiali europeni.

Conservele au fost produse de către societatea germană Dreistern Konserven, care cumpără carne printr-un intermediar de la firma poloneză Mipol.

„Dreistern nu este implicată nici în abatorizare, nici în tranşarea cărnii. Noi cumpărărm carne deja tocată, proaspătă sau congelată, doar de la prestatori certificaţi”, se arată pe site.

Aproape 50.000 de cutii de conserve de gulaş au fost livrate Aldi, potrivit Der Spiegel, care citează Sistemul european de alertare pentru produse alimentare (RASFF).

Alt furnizor neidentificat din nordul Poloniei a livat peste 20 de tone de carne, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, societăţii germane Vossko, printr-un intermediar danez, afirmă, pe de altă parte, Der Spiegel.

Pe de altă parte, autorităţile sanitare slovene au anunţat duminică al doilea caz de carne de cal nedeclarată, de această dată într-o porţie de tortellini produsă în Liechtenstein.

Autorităţile continuă analiza, cu scopul de a stabili procentul de carne de cal conţinut de acest produs, şi au solicitat distribuitorului să îl retragă de la vânzare.