Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, înainte de şedinţa BPN, că este posibil să existe şi o a patra candidatură pentru şefia partidului şi a precizat că pentru ca o moţiune să fie eligibilă se aplică prevederile actualului Statut al formaţiunii, respectiv 35 de semnături şi susţinerea a 10 organizaţii judeţene.

„Nu aş vrea să fac eu pe proorocul acum, cred că va fi şi a patra moţiune.Comisia de organizare a Convenţiei va trebui să stabilească astăzi termenul până la care se depun moţiunile. Şi cred că termenul va fi până la sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare. Deci, până atunci oricine poate depune un proiect politic. Iată, sunt trei anunţate, al treilea al doamnei Macovei, îl salut, dar, probabil, vor mai fi colegi care vor dori să-şi depună proiecte”, a declarat preşedintele PDL.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte „Reformiştii”.

„Candidez la preşedinţia PDL, moţiunea pe care o depunem împreună se numeşte «Reformiştii»”, a spus Macovei.