Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova cere autorităţilor ca, în 48 de ore, să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în Slănic.

„În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din 27 aprilie 2024, prezidată de prefectul Emil Drăgănescu, referitoare la evenimentul de tasare a terenului şi apariţia fisurilor pe strada 23 August din Slănic, s-a solicitat autorităţilor publice şi operatorilor economici din zonă (Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Slănic, Societăţii Naţionale a Sării S.A.- Sucursala Salina Slănic şi unui operator economic), să pună la dispoziţie în termen de 48 de ore studiile geotehnice şi geologice efectuate pe raza localităţii Slănic, în vederea transmiterii acestora către instituţiile specializate şi organismelor abilitate”, se precizează într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Prefectura Prahova.

De asemenea, CJSU Prahova a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slănic să ia noi măsuri pentru siguranţa populaţiei şi a bunurilor din zonă.

„Aceste măsuri sunt necesare pentru stabilirea cauzelor care au determinat acest fenomen şi pentru protecţia bunurilor şi a persoanelor”, arată documentul citat.

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.