Miza reală a noii nominalizări la Ministerul Transporturilor este echilibrul de putere în interiorul PNL, declară Sorin Ioniță, președintele Expert Forum (EFOR), în opinia căruia Victor Ponta ar prefera să se stingă acest scandal, pentru că nu vrea să aibă probleme la Bruxelles.

„Eu cred că este un motiv splendid de mers la Curtea Constituțională, care ar putea să decidă acum complet opus cu ce a decis altădată. Eu asta le recomand celor de la USL, să meargă la Curtea Constituțională în caz că președintele nu vrea să îl numească pe următorul nominalizat”, a completat acesta, oarecum ironic.

„Dar ideea cred că le-a venit acum: <<Hai să mai facem o miuță, că se poate și e sportul nostru preferat>>. Dar nu asta e miza lor, miza e echilibrul de putere înăuntru, în interiorul partidului, deoarece contează pe cine pui ministru. Sunt diverse teorii. Ori pui un om puternic al partidului, care să țină flamura (dar opinia publică e deja inflamată, Ponta nu prea mai vrea, el vrea să încheie acest scandal), ori pui unul ceva mai tehnocrat, ca să știi că îl treci, să îl numească Băsescu și să închei circul, cum ar vrea Ponta.

Asta este miza importantă. Eu nu cred că Ponta ar vrea un conflict cu Băsescu pe această temă, a numirii. Pe alte teme vrea, dar pe asta nu, pentru că își atrage probleme de la Bruxelles. Aici chiar se blochează o instituție, nu e un circ gratuit, așa cum am avut atâtea”, a explicat președintele EFOR.