Premierul Victor Ponta le-a solicitat, miercuri, miniştrilor din Cabinet să fie cât mai avansaţi în elaborarea proiectului de buget pe anul 2014, dar şi cu alte proiecte importante, până la începutul sesiunii parlamentare, în 1 septembrie.

„Se apropie sfârşitul verii. Pe 1 septembrie vine Parlamentul la treabă. Vreau să vă rog să pregătiţi deja pentru 1 septembrie, să fim foarte avansaţi cu proiectul de buget pentru 2014, cu finalizarea acordului pentru bugetul 2014-2020 al Uniunii Europene, cu proiectele de descentralizare. Vreau să vedem care sunt primele învăţăminte după reorganizarea ANAF şi după aceea să mergem mai departe cu celelalte structuri, de la Muncă, de la Sănătate, de la Transporturi. Avem foarte multă treabă în toamnă”, a spus Ponta, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern.

Acesta a menţionat, totodată, că, în vederea elaborării proiectului de buget pe anul viitor, se vor purta discuţii cu grupurile parlamentare care susţin USL, dar şi cu reprezentanţii Partidului Democrat Liberal cărora le-a fost adresată o invitaţie la dialog.

„Vreau să vă pregătiţi cât mai bine pentru prezentarea acestor proiecte în primul rând grupurilor noastre parlamentare, evident USL şi minorităţile care ne susţin Guvernul. Cu grupurile UDMR şi PP-DD, aşa cum am făcut până acum. În plus, am adresat în numele USL, o invitaţie la dialog şi cu grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal. Împreună cu domnul Chiţoiu, cu domnul Voinea, dacă sunt de acord cei de la PDL, să discutăm bugetul pe 2014 şi despre acordul cu Fondul Monetar Internaţional”, a afirmat şeful Guvernului.