Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producției de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeș, județul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producție a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcționează deja la capacitate maximă și nu mai există spațiu pentru extindere, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producția noii generații de cutii de viteze automate, iar investițiile totale planificate depășesc 300 milioane euro, se arată în comunicat.

Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producție pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz și va acționa în calitate de centru de competență pentru rețeaua de producție de cutii de viteze, a afirmat Peter Schabert, directorul de producție sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

Angajații români vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experiență din Germania în producþie, asigurarea calității, întreținere și logistică.

Compania germană intenționează să asambleze la Sebeș, începând cu anul 2016, și o nouă generație de cutii de viteze automate, dacă va obține sprijinul Guvernului român în vederea extinderii capacităților de producție.

„Cu sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităților de producție, se preconizează că o nouă generație de cutii de viteze automate va fi de asemenea fabricată în noua rețea de producție care implică locațiile din Stuttgart și Sebeș (doar asamblare) începând cu anul 2016”, se arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta a anunțat, la sfârșitul lunii martie, că a aprobat un memorandum de înțelegere cu „una dintre cele mai mari și mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România”, fără a preciza însă numele investitorului.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanți.