Agenția Națională de Integritate arată într-un comunicat că Marian Vanghelie (PSD), Klaus Johannis (PNL), Theodor Stolojan (PDL), Nicușor Constantinescu (PSD), Aristotel Căncescu (PNL) și Florin Popescu (PDL) au încălcat legislația privind incompatibilitățile, nu își pot justifica averea sau au comis fals în acte.

Marian Vanghelie este acuzat că nu poate justifica 180.000 de euro din averea sa, în timp ce Theodor Stolojan este acuzat de fals în declarații, iar Johannis, Constantinescu și Căncescu sunt acuzați de incompatibilitate.

Potrivit comunicatului, Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, „a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.040.445 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 787.246 Lei”, adică aproximativ 180.000 de euro.

În ce îl privește pe europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, acesta este acuzat de „săvârșirea infracțiunii de fals în declarații”, deoarece nu și-a declarat acțiunile deținute la Transgaz SA.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este acuzat de incompatibilitate, deoarece ar fi deținut simultan, potrivit inspectorilor ANI, funcțiile de primar și reprezentant al primăriei în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu și S.C. PIEȚE S.A., companii de stat.

La rândul lui, Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, a fost declarat incompatibil, pentru că a deținut concomitent funcțiile de președinte al CJ și de reprezentant în cadrul S.C. RAJA S.A.

ANI arată că Nicușor Constantinescu a fost informat cu privire la investigațiile derulate împotriva sa, dar nu a dorit să comenteze în vreun fel.

Deputatul PDL Florin Popescu și președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, au fost acuzați, de asemenea, de incompatibilitate. Popescu ar fi încălcat, potrivit ANI, regimul incompatibilităților în 2010, când deținea funcția de președinte al CJ Dâmbovița și ar fi semnat șapte acte adiționale la un contract încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița și compania Procor S.A., la care a fost acționar până în 2008. Potrivit ANI, el și-a creat un beneficiu material, iar actele adiționale au adus în conturile companiei la care a deținut acțiuni suma de 230.000 de euro.

Căncescu este acuzat că a deținut simultan funcția de președinte al Consiliului Județean și cea de reprezentant în cadrul companiei S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu.