Fundaţia Casa Speranţei Iaşi, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi, organizează în perioada 22-25 august „Cupa Iaşiului”, eveniment în cadrul căruia vor avea loc competiţii sportive pentru persoanele cu dizabilităţi.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv, a declarat joi că deschiderea oficială va avea loc la Sala Grădinari. Disciplinele sportive din cadrul Cupei Iaşiului sunt alergare 25 m, săritura în lungime de pe loc, aruncarea mingii de oină, baschet şi fotbal ce vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 9:00, la Sala Grădinari.

„Consider că trebuie să susţinem prin toate mijloacele integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi prin sport. Ca fost sportiv de performanţă ştiu că sportul oferă încredere, energie, creează legături puternice şi, poate cel mai important, redescoperă bucuria de a trăi. De aceea, îmi doresc să organizăm din ce în ce mai multe astfel de evenimente pentru a oferi şansa fiecăruia de a se regăsi prin sport”, a afirmat Ciprian Paraschiv.

Preşedintele Fundaţiei Casa Speranţei, Doina Asachi, a declarat că se bucură că municipiul Iaşi găzduieşte din nou competiţii dedicate persoanelor cu dizabilităţi.