În ultimele 24 de ore, pompierii militari din Prahova au acționat pentru stingerea a nouă incendii în localitățile Ploieşti, Valea Călugărească, Ceptura, Boldeşti – Scăeni (2), Slănic, Mizil, Poienarii Burchii şi Bărcăneşti. În total, au ars 31 de hectare de teren.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului previne localnicii despre incendiile de vegetație uscată. Cauza flăcărilor pare să fie deschiderea focului de către oameni pentru curățarea terenurilor de resturile vegetale.

ISU Prahova informează printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres, că pentru „realizarea igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor.” De asemenea, în comunicat, se specifică și faptul că arderile de vegetație se pot propoga din cauza vânturilor și asupra gospodăriilor din apropiere.

Deschiderea focului, fără autorizație, reprezintă o contravenție și se sancționează cu amenzi de la 1000 de lei până la 2500 de lei.

Mai multe despre faptele ce intră în categoria de contravenții legate de incendii, găsiți aici.