Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti desfășoară sâmbătă, 28 martie 2020, cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Recitări pentru Actori Amatori „Sub aripa lui Nichita”, în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”. Concursul se va începe la ora 12:00, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu Quintus”.

Fiecare participant va trebui să recite o opera lirică stănesciană și o altă creație, ce poate fi chiar o poezie compusă de acesta. Nu sunt acceptate opere ale lui Mihai Eminescu, deoarece există un concurs dedicate acestuia, în luna ianuarie. Competitorilor nu le este permis să citească cele două texte lirice selectate. La acest concurs de recitări se poate înscrie orice persoană ce iubește poezia, indiferent de vârstă sau de zona de origine.

Prin aceste acțiuni, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti își propune să valorifice creațiile lui Nichita Stănescu și ale altor poeți și să stimuleze dezvoltarea culturală a cetățenilor.

Detaliile ce țin de premiile de la finalul competiției se găsesc aici.