Actorul și scriitorul Nae Lăzărescu a murit joi dimineață, la locuința sa, în urma unei lungi suferințe, au declarat reprezentanți ai teatrului „Constantin Tănase”, citați de Agerpres.

Trupul neînsuflețit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus vineri, la ora 14,00, în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc la Focșani, la finalul săptămânii, potrivit dorinței artistului.

Nae Lăzărescu s-a născut la 8 septembrie 1941. Este cunoscut publicului larg ca actor de comedie, în mod special pentru scenetele de comedie realizate alături de actorul Vasile Muraru. 
A jucat, deopotrivă, în spectacole de teatru și în filme. Din filmografia sa amintim: “Grăbește-te încet” (1981), “Șantaj” (1981), “Baloane de curcubeu” (1982), “Viraj periculos” (1983), “Căsătorie cu repetiție” (1985), “Mașini” (2006) și, mai recent, în “Mama ei de tranziție!?!” (2011).

A jucat în numeroase spectacole, majoritatea pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”: “Arca lui Nae și Vasile” (2011), “Bufonii regelui” (coautor), “Cheia succesului sau Titanic vals”, “Cine râde… ăla ești”, “Comedie pe Titanic”, “Dai un ban dar face” (autor), “Doctor fără voie”, “Doi băieți cu sticleți” (2004), “Hai noroc, Tănase!” (coautor), “Idolii femeilor” (coautor) și, mai recent, “Piei drace!”, care a avut premiera la 31 ianuarie 2013.