Spectacolul înfiinţării comisiilor de anchetă continuă în Parlament. Obiectul investigaţiei? Preşedintele Băsescu, aflat permanent în vizorul Puterii.

În timp ce Legislativul este blocat de numeroase propuneri legislative care nu au fost, încă, dezbătute, parlamentarii au găsit o ocupaţie mai distractivă: anchetele. Familiarizaţi, unii dintre ei, cu demersurile Justiţiei, aleşii care şi-au ratat cariera de jurişti au decis, mai nou, să se substituie unora. Astfel, creditul Ioanei Băsescu a fost supus anchetării de către două comisii, nu una, iar parlamentarii au recunoscut, senin, că ştirile difuzate la televizor le-au dat imboldul să pornească pe calea justiţiarilor.

Alte comisii şi subcomisii sunt în curs de apariţie, pentru ca Parlamentul să justifice sumele pe care le înghite, anual, din banii contribuabililor.

Cum, însă, nici reprezentanţii poporului nu sunt perfecţi, este posibil să fi ratat câteva subiecte spumoase, motiv pentru care le oferim nişte sugestii:

  1. Nunta Biancăi Drăguşanu cu Victor Slav. Umblă vorba prin târg că sentimentele miresei nu au fost tocmai curate, iar din toată afacerea băiatul de la meteo a fost înşelat. Mai mult, având în vedere antecedentele roşcatei şi asocierea sa cu “Un show păcătos”, vinovăţia pare a fi chiar simplu de scos la iveală. Să lăsăm, însă, asta la mâna specialiştilor din Parlament!
  2. Cariera Andreei Marin. Resuscitată de TVR şi de un format izbitor de similar cu emisiunea care a consacrat-o, cariera zânei ar putea face obiectul unei investigaţii parlamentare, în condiţiile în care prezentatoarea a fost acuzată că plagiază propriul scenariu.
  3. Contul de Facebook al Mariei Grapini. Ministrul s-a aflat, periodic, în atenţia presei, după ce din textele pe care le-a publicat pe reţeaua de socializare au dispărut, constant, litere, semne de punctuaţie şi, în general, normele limbii române. Cum Grapini nu a sugerat vreodată că pagina sa de Facebook ar fi fost administrată de oricine altcineva decât de ea însăşi, aleşii ar trebui să pornească la treabă şi să ne comunice, rapid, informaţii despre modul în care Grapini a reuşit să asasineze limba română.
  4. Sesiunile parlamentare la televizor. O investigaţie internă ne-ar ajuta, poate să aflăm, de ce tot mai mulţi aleşi preferă confortul studioului de televiziune, în detrimentul încăperilor din Parlament.
  5. Şpagatul lui Van Damme. Subiect cât se poate de serios, şpagatul lui Jean-Claude Van Damme a indignat poporul, uimit de flexibilitatea pe care actorul a dovedit-o în videoclip. Pe de altă parte, vârsta artistului, dar şi traiectoria celor două camioane implicate ar trebui analizate de o comisie specială, întrucât există suspiciuni cu privire la autenticitatea mişcării.