Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat vineri la Congresul extraordinar al liberalilor că liderul PNL, Crin Antonescu, poate fi acel preşedinte de care România are nevoie – un om care să le aducă românilor speranţă şi încredere în instituţiile statului.

„Ne-am asumat imposibilul atunci când ne-am hotărât să luptăm împotriva unui sistem. Astăzi, dintr-un aisberg portocaliu se pare că au mai rămas doar câteva cuburi de gheaţă, acelea din pahar şi cu siguranţă paharul respectiv nu este de apă. (…) Trebuie însă, odată ajunşi la guvernare, să demonstrăm nu numai că putem să câştigăm puterea, ci şi că ştim să guvernăm din punct de vedere cultural, social şi economic. Acesta este obiectivul nostru, alături de instalarea în funcţia de preşedinte al României a domnului Crin Antonescu. Cred că România are nevoie de un alt tip de preşedinte. Cred cu tărie că Antonescu poate să fie un preşedinte care să transmită încredere şi speranţă, să transmită energie acelor oameni care nu mai cred în ţara lor, în instituţii, în şansa lor reală. Crin Antonescu poate să fie un astfel de preşedinte”, a susţinut Constantin.

Liderul conservator a reamintit rolul important pe care Alianţa de Centru Dreapta l-a jucat în înfiinţarea Uniunii Social-Liberale.

„Am văzut tendinţa unor lideri politici din USL, care vorbesc despre înfiinţarea USL, cine a înfiinţat-o şi cu ce obiective. (…) Dar USL s-a înfiinţat peste tot. La baza USL a stat Alianţa de Centru Dreapta, în primul rând. Această alianţă a fost motorul care a determinat să avem această Uniune atât de puternică astăzi. (…) Singura forţă politică ce apăra valorile de dreapta din România este PNL şi Alianţa de Centru Dreapta, care este garantul modificării Constituţiei şi al procesului de regionalizare. Alianţa certifică faptul că regionalizarea nu va fi o întărire a autorităţilor, ci va fi o bună administrare, corectă, a ceea ce ar trebui să se întâmple în România”, a mai spus Daniel Constantin.

Daniel Constantin a mai declarat că la baza USL a stat alianța de centru-dreapta, punctând că, Uniunea și-a asumat un rol imposibil de a lupta împotriva unui sistem, un iceberg portocaliu din care au mai rămas câteva cuburi de gheață.

„Un lucru la fel de adevărat, la baza USL a stat Alianța de Centru Dreapta. Alianța de Centru – Dreapta a fost motorul care a constituit să avem această uniune atât de puternică. Singura forță politică care apără valori de drepta în România astăzi este PNL și Alianța de Centru – Dreapta. (…) Ne-am asumat imposibilul atunci când ne-am hotărât să luptăm împotriva unui sistem. Astăzi dintr-un iceberg portocaliu se pare că au mai rămas doar câteva cuburi de gheaţă, acelea din pahar şi cu siguranţă paharul respectiv nu este de apă”, a spus acesta.