Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, s-a declarat convins, vineri, că există nu doar un prezent comun PSD-PNL, ci şi un viitor comun.

„Sunt convins că există nu doar un prezent comun pentru PNL şi PSD, dar există şi nişte ani în faţa noastră. (…) Sunt conştient de faptul că sunt un prim-ministru al Guvernului USL şi că vreau în continuare să conduc un guvern al USL. (…) Nu aş vrea să îmi imaginez cum aş arăta la guvernare cu dl Dan Diaconescu sau dumneavoastră cu dna Udrea şi dl Blaga”, a afirmat, de la tribuna Congresului extraordinar al PNL, preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a spus că a venit la Congresul PNL pentru a-i ruga încă o dată pe liberali să fie împreună cu social-democraţii pentru a duce la îndeplinire cele două obiective comune: un preşedinte al ţării de la USL şi o ‘Românie puternică’.

„Nu am venit să spun pe cine susţin în funcţia de preşedinte, în această perioadă mă ocup de susţinerea celor care candidează la preşedinţia PDL. Nu mi-e uşor”, a susţinut Ponta, ironic, în aplauzele sălii.

Liderul social-democraţilor şi-a reiterat credinţa că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va fi un preşedinte foarte bun pentru România, cu care nu va avea de ce să semneze acorduri de coabitare.