Portocala este renumită pentru conţinutul său bogat de vitamina C. Deşi nimeni nu-i poate contesta meritul, portocala având 82,7 miligrame de vitamina C, sunt şi alte alimente la fel de colorate şi delicioase care sunt la fel de bogate sau chiar o întrec.

1. Papaya

Deși nu este un fruct foarte consumat la noi, o papaya de mici dimensiuni (157 g) conține 95,6 miligrame de vitamina C. În plus, acest fruct exotic mai conține vitamina A, acid folic și fibre.

2. Ardei gras roșu

230 g de ardei gras roșu conțin 190,3 miligrame de vitamina C. Aceeași cantitate de ardei gras verde conține 119,8 miligrame de vitamina C.

3. Broccoli

148 g de broccoli conțin 132 miligrame de vitamina C. Iată un motiv în plus să consumi această delicioasă legumă.

4. Napi

Nici napii nu sunt foarte consumați la noi. Cu toate acestea, aproximativ 500 g de napi conțin 160,8 miligrame de vitamina C. Se mai adaugă vitaminele A, C și K, precum și alți fitonutrienți și fibre.

5. Căpșune

Delicioasele fructe de primăvară conțin 86,5 miligrame de vitamina C (per 147 g). În plus, căpșunele previn degenerarea cognitivă.

6. Kiwi

Micuțele fructe verzi conțin aproximativ 137,2 miligrame/bucată.

7. Conopida

O căpățână cu un diametru de aproximativ 10 cm are 127,7 miligrame de vitamina C și numai 66 de calorii.