O comisie din cadrul Jandarmeriei Române se află, marţi, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, pentru a efectua verificări după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la posibile nereguli înregistrate la concursul de admitere în şcolile de subofiţeri.

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Române, în urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

„În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni). Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1.600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Poliţistul Marian Godină a publicat, luni seară, informaţii referitoare la rezultatele obţinute după contestaţii la concursul de admitere la şcolile de subofiţeri ale Jandarmeriei.

Astfel, el a arătat că 11 candidaţi care aveau iniţial note foarte mici, de 2 şi 3, au obţinut nota 10, toţi dând examen în aceeaşi clasă, în judeţul Prahova.