Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri la RFI că raportul MCV este „unul dintre cele mai aspre şi mai dure” rapoarte din ultimii ani, pentru care vor suferi toţi românii, deoarece ne vom îndepărta de intrarea în Schengen.

„Un raport rău, pentru care vor suferi toţi românii, pentru că ne vom îndepărta din nou de intrarea în Schengen(…) Este unul dintre cele mai aspre, cele mai dure rapoarte din ultimii ani, pentru că din păcate sunt şi motive în acest sens. Să ne gândim la tot ce s-a întâmplat în vara fierbinte a anului trecut, în lunile iulie şi august, atacurile continue la adresa statului de drept, acţiunile antieuropene ale multora dintre liderii Opoziţiei de atunci, ai Puterii de astăzi şi desigur, lucrurile astea se vor reflecta în MCV”, a afirmat preşedintele PDL.

„Apoi, să nu uităm acţiunile Parlamentului, din păcate, un Parlament care s-a opus ridicării imunităţii unor miniştri, a unor parlamentari, sunt celebre cazul Diaconu, cazul Stan, miniştrii Borbely şi Dobre şi aşa mai departe”, a conchis Vasile Blaga.