Intenţia Guvernului român de a reduce TVA-ul de la 24% la 19% ridică „întrebări substanţiale” a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, potrivit RFI.

Ea susține că această „propunere unilaterală” poate afecta negativ durabilitatea situaţiei fiscale a României, a declarat

Nivelul de TVA este reglementat la nivel european şi el nu poate scădea pentru un întreg număr de sectoare sub pragul de 15%. În general, nivelul de TVA din statele membre este observat de Bruxelles în cadrul armonizării creşterii economice şi aşa-numitului „semestru european”.

Comisia Europeană invită acum Guvernul român să păstreze toate progresele care au fost făcute până în prezent în domeniul fiscal şi să facă o analiză de impact, înainte de a lua vreo decizie.

Ministerul Finanţelor de la Bucureşti analizează posibilitatea scăderii TVA de la 24% la 19% înainte de 1 ianuarie 2016, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, după ce Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a decis reducerea TVA la 19% de la începutul anului viitor.