Superbul monument numit şi Statuia Ciumei, ridicat în 1740 în amintirea molimei care s-a abătut asupra Banatului, poate fi admirat în toată splendoarea lui şi noaptea. Statuia Sfintei Treimi din Piaţa Unirii a fost iluminată arhitectural.

La inaugurarea ei a participat şi primarul Nicolae Robu, însoţit de consilierii săi şi reprezentanţii societăţii Elba, cei care au realizat lucrarea. De acum încolo, reflectoarele vor porni automat în fiecare seară o dată cu iluminarea Pieţei Unirii.

Au fost montate două feluri de reflectoare cu leduri: de culoare albă şi galbenă.

„Sper ca lumea să aprecieze, pentru că avem monumente frumoase care merită să fie scoase în evidenţă în asemenea moduri. Urmează Piaţa Libertăţii, unde va iluminat artistic monumentul şi câţiva arbori din vecinătate, dar şi clădirea primăriei vechi. Revenind la Piaţa Unirii, vor fi scoase în evidenţă şi clădirile de aici, tot prin iluminat. Sigur că ne gândim şi la refacerea iluminatului la Domul Catolic”, a declarat Nicolae Robu, care a aprins reflectoarele de pe Statuia Ciumei cu o telecomandă.

Iluminarea monumentelor face parte din contractul primăriei cu societatea Elba, care se ocupă de tot ce înseamă iluminat public în jumătatea de nord a Timişoarei, implicit cartierul Cetate.