De mai multe locuri din Cluj se leagă legende urbane care dau fiori pe șira spinării: fantoma de la bibliotecă, stafiile care bântuie fosta temniță medievală a orașului, spiritele din Pădurea Hoia-Baciu sau spectrele de la Castelul Bánffy sunt numai câteva dintre acestea, potrivit cluj.travel,o revistă online de călătorii.

În preajma Halloweenului,cluj.travel vă propune un „traseu bântuit” al orașului și împrejurimilor din care nu lipsesc pădurea Hoia-Baciu, Biblioteca Centrală Universitară, fosta temniţă a Clujului unde azi e Muzeul de Speologie, Cetăţuia şi Castelul de la Bonţida.

„Dacă Pădurea Hoia-Baciu nu mai are nevoie de nicio prezentare (…), de Biblioteca Centrală Universitară se leagă una dintre cele mai cunoscute fantome ale Clujului ar bântui pe holurile Bibliotecii Centrale Universitare (BCU). Legenda spune că este vorba despre tânăra contesă Anna Bethlen, născută Wesselényi. Deși angajații bibliotecii nu sunt foarte vorbăreți pe tema fantomei, directorul instituției, Doru Radosav, a povestit de mai multe ori presei despre tânăra în vârstă de 20 de ani care a murit răpusă de o boală incurabilă, în timp ce era studentă la Cluj. Mama ei a donat BCU un teren pe care a fost amenajat un părculeț. Cei care cred în stafii spun că tânăra mai bântuie și acum prin depozitul de cărți, trântind ușile în urmă-i”, scrie cluj.travel.