Se alege praful de un proiect început la Ploiești în 2015 de organizația non-profit Habitat for Humanity, care prevedea construcția de case pentru opt familii nevoiașe. Peste 400 de voluntari, inclusiv persoanele care ar fi trebuit să beneficieze de aceste locuințe, au lucrat la ridicarea unor case care nu au autorizație de construcție!

În 2015, Habitat for Humanity anunța proiectul ”Construim împreună pentru Comunitate” prin care urmau să fie construite, până în 2017, în sistem cvadruplex, opt locuințe ”pentru familii care au nevoie urgentă de o casă decentă și sănătoasă”.

Primăria Ploiești a pus la dispoziția organizației un teren de peste 1.500 mp pe strada Drăgănești, cartier Ghighiu, în spatele Hipodromului, pe care s-au ridicat locuințele sociale. În prezent, o casă cu patr locuințe este finalizată, iar cealaltă se află într-un stadiu avansat de construcție.
Potrivit descrierii de pe site-ul ONG-ului respectiv, ”400 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor, împreună cu familiile partener”.
Trebuie menționat faptul că beneficiarii acestor locuințe au fost selecționați în urma unor anchete sociale efectuate de Primăria Ploiești.
Vorbim de opt familii cu copii, care nu au locuință și ale căror venituri nu le permit contractarea unor credite imobiliare.

Culmea, patru familii au primit cheile locuințelor în decembrie anul trecut, însă nu se pot muta în casele pentru care au plătit un avans și le vor achita în rate dintr-un motiv incredibil: casele au fost ridicate fără autorizație de construcție și, implicit, nu pot fi racordate la utilități!

Celelalte patru familii au așteptat din primăvară și până acum reluarea lucrărilor de construcție pe șantierul deschis în 2015, însă de fiecare dată au primit doar promisiuni.
Toți beneficiarii au semnat contracte cu ONG-ul, au plătit un avans și se obligau să achite valoarea lucrărilor de construcție, în rate.
Potrivit protocolului semnat de Primăria Ploiești cu Habitat for Humanity în 11 mai 2015, autoritățile locale se obligau să pună la dispoziție terenul, iar ONG-ul ,, să obțină autorizația de construire în termen de maxim 6 luni de la data încheierii procesului verbal de predare – primire al terenului, adică 11 noiembrie 2015 și să finalizeze lucrările de construire în termenul prevăzut prin autorizația de construire și cu respectarea acesteia”.
Din păcate pentru beneficiari, acest lucru nu s-a întâmplat, lucrările pe șantier desfășurându-se fără autorizație de construcție!

continuarea: observatorulph.ro