Ștefan Ionescu, primarul social-democrat al comunei Valea Ciorii, județul Ialomița, a fost trimis joi, 10 septembrie, în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar penal legat de fraudarea a 180.000 de euro, sumă provenită de la Uniunea Europeană, scrie Ziare.com.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în perioada 2013-2019, primarul l-ar fi ajutat pe reprezentantul legal al Asociației Crescătorilor de Animale Imasul Valea Ciorii să obțină de la Agenția de Plăti și Intervenție pentru Agricultură (APIA) fonduri în cadrul schemelor de plată unice, pentru o suprafață de teren mai mare decât cea pe care o deținea în acte.

O parte din documentele prezentate la APIA de fermier ar fi fost puse la dispoziție de către Ștefan Ionescu, printre ele regăsindu-se inclusiv o hotărâre falsificată de consiliu local privind concesiunea unui teren care menționează o suprafață de teren concesionată mai mică (168,34 hectare) decât cea menționată în cererile de suprafață (188,70 hectare).

Reprezentantul asociației ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 660.740 lei. APIA a comunicat că se constituie parte civilă în cauza cu suma de 660.541 lei.

DNA a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor sume de bani și imobile ce aparțîn inculpaților Ionescu Ștefan și Asociația Crescătorilor De Animale Imasul Valea Ciorii.

Ștefan Ionescu de la Partidul Social Democrat a fost ales în 2008, iar acum candidează pentru încă un mandat la primărie. Comună Valea Ciorii, din Ialomița, este singura localitate din județ declarată de Guvernul României drept zonă defavorizată.