Performanța științifică și devotamentul lui Solomon Marcus pentru a construi un sistem educațional centrat pe nevoile reale ale celui care învață reprezintă un model la care ne putem raporta cu toții, afirmă joi președintele Klaus Iohannis, care transmite condoleanțe la moartea academicianului, potrivit Agerpres.

„Am primit cu multă tristețe vestea dispariției academicianului Solomon Marcus. Performanța sa științifică și devotamentul pentru a construi un sistem educațional centrat pe nevoile reale ale celui care învață reprezintă un model la care ne putem raporta cu toții. Va rămâne pentru totdeauna în sufletele și gândurile noastre pentru tenacitatea, înțelepciunea și dragostea cu care și-a desăvârșit viața și cariera”, a scris Iohannis pe Facebook.

Șeful statului transmite condoleanțe și spune că este „alături de cei care îl respectă și îl iubesc pe academicianul Solomon Marcus”.

Academicianul Solomon Marcus a murit joi dimineață, la Institutul „C. C. Iliescu” din Capitală.

Matematicianul Solomon Marcus s-a născut la Bacău, la 1 martie 1925. A publicat zeci de cărți, traduse în limbile engleză germană, franceză, italiană, spaniolă, rusă, cehă, maghiară. Este citat în marile enciclopedii internaționale, precum: Brockhaus, Enciclopedia Italiana, Enciclopedia Universalis, în enciclopedii internaționale de matematică, informatică, cibernetică, lingvistică, semiotică și literatură. În decembrie 2015, a fost decorat de președintele României.