DNA face percheziţii la biroul judecătorului Adrian Neacşu, acuzat de fraudă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 6 martie, să-l suspende din calitatea de membru al Consiliului pe judecătorul Adrian Neacşu. Decizia a fost luată la solicitarea DNA ca urmare a faptului că procurorii anticorupţie au declanşat urmărirea penală împotriva magistratului.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2012, inculpatul Neacșu Adrian-Toni a încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii și diurnă de detașare, aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat. Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială și asociate pe baza unor documente justificative falsificate.

„Pentru a-și disimula absențele de la serviciu, inculpatul Neacșu Adrian Toni a participat la întocmirea, cu date nereale, a cinci foi colective de prezență și a cinci cereri de decont de diurnă, câte una pentru fiecare din lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2012. Sumele au fost încasate nejustificat de magistrat, în condițiile în care, ordonatorul principal de credite al CSM nu a avut reprezentarea că documentele respective conțin date nereale”, mai arată DNA.