Preşedintele american Barack Obama a reafirmat miercuri, în prima zi a vizitei sale oficiale în Israel şi teritoriile palestiniene, angajamentul ferm al SUA faţă de securitatea statului evreu, şi că „pacea trebuie să sosească în Ţara Sfântă”.

„Văd această vizită ca pe o oportunitate de a reafirma legătura de nezdruncinat între naţiunile noastre, de a reitera angajamentul neabătut al Americii faţă de securitatea Israelului, şi de a vorbi direct poporului israelian şi vecinilor voştri”, a declarat Obama, cu ocazia ceremoniei de primire pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

„Sunt încrezător să declar că alianţa noastră este eternă, pentru totdeauna”, a adăugat preşedintele american.

Tot cu prilejul ceremoniei, Barack Obama s-a referit la speranţele sale de pace, fără a-i menţiona direct pe palestinieni.

„Pacea trebuie să sosească în Ţara Sfântă. Chiar dacă suntem conştienţi de dificultăţi, nu vom pierde niciodată din vedere perspectiva unei păci între Israel şi vecinii săi”, a menţionat preşedintele american.

El se va deplasa joi în Cisiordania pentru convorbiri cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, iar vineri va pleca spre Iordania.