După şedinţa de luni a grupurilor parlamentare ale PDL, Blaga a precizat că a primit de la primul ministru nominalizarea lui Crişu Anastasiu pentru funcţia de Avocat al Poporului şi CV-ul acestuia, liderul PDL arătând că ”nu ştie de unde această urgenţă chiar atât de mare de a veni astăzi cu propunerea şi mâine a-l vota pe Avocatul Poporului”.

”Am primit de la primul ministru nominalizarea unui Avocat al Poporului în persoana lui Crişu Anastasiu, am primit şi CV-ul domnului respectiv, noi o să verificăm, suntem în situaţia în care acum am primit această cerere din partea domniei sale şi rămânem în parametrii discuţiei dintre dl. prim-ministru Ponta cu dl. Barosso să respecte criteriile profesionale, să fie apolitic şi eventual să cădem de acord în toate grupurile parlamentare. E prematur să ne pronunţăm, să vedem în seara asta mai precis cine este dl. Crişu Anastasiu, avem CV-ul şi îi mulţumesc premierului că l-am primit”, a arătat Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că le va scrie oficial liderilor PDL şi UDMR, Vasile Blaga şi Kelemen Hunor, pentru a avea o întâlnire în cel mai scurt timp privind un acord între principalele forţe reprezentate în Parlament legat de numirea Avocatului Poporului.