Poliţiştii şi procurorii fac, joi, 22 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt, fiind vizate mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din Capitală, cercetaţi pentru fapte de corupţie şi fals. În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri 40 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Totodată, sursa citată precizează că au fost conduse la sediul poliţiei un număr de aproximativ de 40 de persoane, urmând ca, după audierea celor vizate, să se decidă cu privire la măsurile preventive ce se impun a fi luate în cauză.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, care ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă.

La percheziţii participă ofiţeri de poliţie de la Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea şi Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.