Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a confirmat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în legătură cu atribuirea unei locuinţe de serviciu.

Corneliu Dobriţoiu, general maior în rezervă, s-a prezentat marţi la DNA, unde procurorii l-au anunţat că a fost extinsă urmărirea penală pe numele lui pentru infracţiunea de fals intelectual.

„Astăzi mi-au adus la cunoştinţă extinderea urmăririi penale în acest dosar. Aş fi acuzat că am plănuit chestiunea asta din 1999, închirierea, cumpărarea apartamentului la preţul subvenţionat, când în 1999 nici nu ştiu dacă era gata locuinţa. Eu am făcut un raport ca orice om care nu avea locuinţă. Am făcut raport pentru locuinţă de serviciu. Nu se ştiau preţuri, nu se ştiau niciun fel de detalii”, a spus Dobriţoiu, la ieşirea din sediul DNA.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dobriţoiu, a explicat că procurorii au schimbat încadrarea juridică din abuz în serviciu în complicitate la abuz în serviciu şi au extins cercetările pe numele fostului ministru pentru fals intelectual.

El a precizat că dosarul este finalizat şi urmează să fie prezentat materialul de urmărire penală.

În 16 aprilie, DNA informa că procurorii au început urmărirea penală faţă de generalul maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.