Personalități ale filmului pentru copii la nivel mondial, dar și din România vor dezbate relația dintre peliculele pentru copii și educația nonformală miercuri, în cadrul unei conferințe internaționale organizată de Primăria sectorului 6, potrivit Agerpres.

locale, după 60 de ani, membrii consiliului de conducere al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri (CIFEJ) înființat de UNESCO se întâlnesc la București.

Conferința este una de mare importanță în contextul actual în care în cinematografe și mass-media a crescut îngrijorător frecvența filmelor și a emisiunilor TV cu caracter violent și obscen ce au în target implicit copiii și tinerii.

În cadrul conferinței, membrii consiliului de conducere al CIFEJ, reprezentanți ai celor mai importante instituții de cultură și educație românești, Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, precum și reprezentanții asociațiilor și fundațiilor de cinematografie și educație din România vor avea ocazia să ia cuvântul și să dezbată situația și soluțiile specifice fiecărei țări.

Astfel, conferința internațională „Filmul pentru copii — Instrument de educație non-formală” își propune să sprijine revitalizarea, relansarea filmului românesc pentru copii și promovarea lui în străinătate.

Conferința e organizată de Primăria sectorului 6, Institutul Cultural Român și Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”.

CIFEJ este organizația la nivel mondial a profesioniștilor din industria filmului pentru copii înființată de UNESCO în 1955. Membrii CIFEJ sunt regizori, producători, profesori, președinți de organizații și asociații de film pentru copii, reprezentanți ai ministerelor și departamentelor de cultură din diverse țări, directori de festivaluri de film pentru copii din întreaga lume.