Femeile resimt mult mai intens efectele psihologice asociate experiențelor stresante în anumite perioade ale ciclului menstrual, informează cercetătorii de la University College London.

Autorii studiului consideră că problemele psihologice care apar în rândul femeilor ar putea fi prevenite dacă se ia în calcul ciclul menstrual. Ei spun că primul studiu reprezintă o încercare de a demonstra că există o posibilă asociere între vulnerabilitatea psihologică și un anumit stadiu al ciclului menstrual, în acest caz la ovulație.

Potrivit site-ului medicalnewstoday.com, gândurile obsesive și nedorite reprezintă simptome ale anxietății. Aceste gânduri intruzive apar după o experiență stresantă, uneori la câteva zile după aceasta, alteori, după mai multă vreme.

Studiile au asociat fazele ciclului menstrual cu o serie de probleme fizice și psihice:

–          Probleme cu respirația – cercetătorii au arătat că femeile pot prezenta inclusiv simptome de astm în anumite perioade.

–          Sindromul premenstrual – este, de regulă, mai intens resimțit de femeile care sunt stresate.

–          Probleme cu mușchii și oasele – oamenii de știință au arătat că, mai ales în rândul sportivelor, accidentările sunt frecvente în această perioadă sensibilă.

–          Cheltuieli impulsive – pe măsură ce se apropie de perioada menstruației, femeile tind să cheltuiască necontrolat, impulsiv, cumpărând lucruri pe care nu și le permit.