Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat că l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru ”repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare” făcute la adresa ei cum că ar fi fost anchetată de o ”Comisie de Etică” din Parlamentul European.

”L-am dat în judecată pe europarlamentarul Cătălin Ivan pentru repetatele acuzţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare făcute la adresa mea cum că aş fi fost anchetată de o <<Comisie de etică>> a Parlamentului European. Am dat în judecată şi postul Antena 3 care a preluat acuzaţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan fără nicio verificare şi a adăugat comentarii denigratoare la adresa mea. Am depus în instanţă cele două acţiuni civile pe data de 28 decembrie 2012”, a precizat ea într-o postare pe blogul personal.

Democrat-liberala a susţinut că ”acuzaţiile mincinoase” ale lui Ivan au fost infirmate de oficiali ai PE printr-o scrisoare prin care spun că acuzaţia adusă de pesedist potrivit căreia ea ar fi cercetată de o Comisie de Etică este falsă.

La sfârşitul lui noiembrie, eurodeputatul PSD Cătălin Ivan i-a cerut demisia Monicăi Macovei din PE din cauza ”scrisorilor mincinoase și insinuărilor foarte grave” făcute la adresa Agențiilor Europene şi a arătat că pe numele ei sunt depuse două sesizări, ce vor fi discutate de comisia de etică a PE.

Acuzat că minte, Ivan a explicat ulterior că s-a referit la Comitetul Consultativ pentru conduita deputaților.