Noile reglementări privind subscrierea poliţelor de răspundere civilă auto vor conduce la o creşterea a preţurilor de până la 30%, a spus preşedintele Astra Asigurări, Iulius Bucşa.

„Evoluţia tarifelor nu va fi mai mare de 25-30% în ceea ce priveşte poliţa RCA, iar la CASCO anticipez o stagnare, cu preţuri similare anului 2012”, spune preşedintele Astra Asigurări, Iulius Bucşa.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis să impună societăţilor de asigurare să vândă poliţele RCA la un preţ care să permită obţinerea unui minim profit.

În funcţie de daunele pe care le plătesc, de mărimea portofoliului de clienţi şi de costurile de emitere, fiecare companie în parte îşi va calcula un preţ de echilibru sub care nu va putea vinde RCA. Cu cât daunalitatea este mai mare, cu atât şi preţul va fi mai mare.
Specialiştii se aşteaptă ca preţul RCA să crească cu până la 40%, lucru deloc anormal, având în vedere că, în România, rata daunei este de 146%, ceea ce înseamnă, că, pe zona RCA, asigurătorii plătesc, în medie, cu 46% mai mult decât încasează din primele de asigurare.