Potrivit unui nou studiu realizat de către Departamentul de Nutriție al Școlii Publice de sănătate Harvard, berea este unul dintre alimentele care are grijă de rinichii noștri.

Studiul a conchis că, datorită efectului duretic și al cantității mari de apă pe care îl conține, berea reduce riscul apariției de calculi renali. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au folosit 21 de diferite băuturi iar berea s-a dovedit a fi cea mai eficientă pentru scăderea riscului de apariție a pietrelor renale. Studiul a fost realizat pe 45.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani și a durat șase ani.

„Băută în cantități moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri și alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor”, potrivit președintelui Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, Corina Zugravu.