Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, pentru monitorizarea permanentă și eficientă a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ.

Potrivit Hotărârii, 70 de milioane de teste vor fi cumpărate cu bani proveniți din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Reamintim că CNSU a decis la începutul lunii schimbarea restricțiilor epidemice în care se încadrează unitățile de învățământ. Școlile rămân deschise indiferent de rata de incidență, iar decizia de suspendare a cursurilor va fi luată de conducerea școlilor.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Învățământului, pe 6 octombrie, aproape 13 mii de elevi și preșcolari erau diagnosticați cu Covid. Peste 11 mii de clase cu 278 de elevi aveau activitatea față în față suspendată, ca urmare a cazurilor confirmate, iar 121 de școli funcționat integral în sistem online.