Șeful statului, Traian Băsescu, i-a transmis luni un mesaj de felicitare premierului ungar Viktor Orban în care îl felicită pentru victoria obținută la alegerile parlamentare din Ungaria. Băsescu își exprimă încrederea că relațiile bilaterale se vor consolida, informează Administrația Prezidențială.

„Doresc să vă felicit pentru victoria obținută cu prilejul alegerilor parlamentare desfășurate în Ungaria și să vă urez succes în îndeplinirea obiectivelor acestui nou mandat care v-a fost încredințat. Folosesc această ocazie pentru a adresa sincere felicitări poporului maghiar și îmi exprim deplina încredere că raporturile bilaterale, întemeiate pe relațiile tradiționale de prietenie între popoarele noastre, se vor consolida pe toate planurile, în beneficiul cetățenilor români și maghiari”, se arată în mesajul transmis de șeful statului.

„Vă rog să primiţi, domnule prim-ministru, asigurarea înaltei mele consideraţii”, se arată în încheierea mesajului preşedintelui Băsescu.

Partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, a obţinut 44,54% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică în Ungaria, cu opt procente mai puţin decât în anul 2010.