Crin Antonescu, a declarat luni că a fost informat de liderul deputaților liberali, George Scutaru, cu privire la propunerile de sancționare a lui Radu Stroe, arătând că o decizie va fi luată în Biroul Politic de Național al PNL. Președintele PNL îl consideră pe Stroe un trădător.

„Am fost informat (…) de domnul George Scutaru despre discuțiile din Cameră și despre solicitarea pentru BP pe care dânșii au făcut-o. O voi pune în discuția BPN. Mulți deputați se regăsesc în BPN. Mie mi se pare că este o discuție care a pornit în mod natural, legitim, normal, în orice partid s-ar fi întâmplat asta și le mulțumesc tuturor colegilor care din momentul respectiv m-au contactat că au înțeles să nu recurgă la rândul lor la declarații publice, să nu facem un scandal public din asta și să rezolvăm în mod civilizat, decent și hotărât ceea ce orice partid are de rezolvat în asemenea situație. O decizie o vom lua mâine”, a declarat Antonescu, într-o conferință de presă.

El a precizat că atunci cand faci parte dintr-un partid, trebuie să respecți niște reguli minimale: „Pe de altă parte, mesajul pe care l-au discutat colegii de la Cameră și pe care îl vom discuta mâine în Biroul Permanent este că PNL este un partid suficient de serios și de puternic care să nu permită astfel de atitudini în condițiile de precampanie și în situația politică în care ne aflăm, fiecare are dreptul la propriile opțiuni, dar nimeni nu este obligat să facă parte dintr-un partid și atunci când faci parte dintr-un partid nu poți să nu respecți niște reguli minimale pentru că altfel îți bați joc de munca celorlalți colegi ai tăi”.

Liderul liberalilor a arătat că atât el, cât și colegi săi, au fost deranjați de declarațiile lui Stroe.

„Trebuie să admită oricine că unu — așa ceva nu ați mai văzut, doi — nu se poate ca în vreme ce toți colegii tăi fac un efort, duc o bătălie politică, duc un efort de mobilizare, tu să spui în mod public că abia aștepți ca acest efort să eșueze și să te mai și erijezi într-un individ care lipsit de orice greutate politică, de orice suport politic, de orice legitimitate să și ameninți după aceea cu represalii, să te referi la cineva precum Klaus Iohannis cu termenul că va zbura. Sigur că mă deranjează, sigur că este revoltător așa ceva, că în momentele complicate din viața unui partid astfel de lucruri au o reverberație majoră”, a spus Antonescu.

El a spus că se va gândi până marți spre ce sancțiune optează personal, adăugând că este greu de discutat cu un om care vorbește despre faptul ca PNL să piardă în alegeri despre strategii în Biroul Politic Național.

Antonescu a spus că îl consideră trădător pe Radu Stroe.

„Nu poți să sabotezi în felul acesta eforturile unui partid. Ce crezi tu, este altceva. Nu poți spune pe față că abia aștepți ca partidul să-și rupă gâtul”, a adăugat liderul PNL.