Poliţiştii bucureşteni şi militarii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au decis să doneze sânge, începând de marţi, în semn de solidaritate cu victimele accidentului produs duminică în Muntenegru, informează reprezentaţii celor două instituţii.

Potrivit surselor citate, poliţiştii bucureşteni şi cadrele IGSU din Bucureşti şi judeţul Ilfov vor dona sânge la Spitalului Militar Central, în timp ce salvatorii serviciului pentru situaţii de urgenţă al judeţului Argeş, la Centrul Local de Tranfuzie Sanguină.

În acelaşi timp, au donat sânge, la două clinici din Bucureşti, şi mai mulţi suporteri ai echipei Rapid, tot pentru victimele accidentului, care vor fi aduse la spitale din Capitală în cursul zilei de marţi.

Aproximativ 50 de suporteri au donat sânge la Centrul de transfuzie sanguină al municipiului Bucuresti şi alţi 20 la o clinică din cartierul Titan, în cadrul unei campanii a Ligii Suporterilor Rapidişti (LSR) intitulate „Suflet alb – sânge vişiniu”.

„Muntenegrenii au dovedit că sunt nişte oameni remarcabili. Indiferenţi la naţionalitate, mânaţi de bunătate, săritori, empatici şi îngrijoraţi, muntenegrenii şi-au dat sângele pentru românii implicaţi în dezastruosul accident rutier aşa cum ar face-o pentru unul de-al lor. Atinşi de acest gest aproape nefiresc în ziua de azi al muntenegrenilor, suporterii rapidişti au hotărât să se alăture iniţiativei lor donând sânge. Sânge românesc, sânge de rapidist, menit sa ajute pe oricine are nevoie, indiferent de culoare, rasă sau naţie”, se menţionează într-un comunicat al LSR remis agenţiei Mediafax.

De asemenea, LSR precizează că va oferi ajutor oricărui muntenegrean care se află pe teritoriul României şi care se adresează Ligii Suporterilor Rapidişti.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.