Calciul are un rol foarte important în organism, de aceea un nivel scăzut poate duce la amețeli, dureri abdominale sau tulburări de concentrare. Dr. Cristina Bălănescu ne dă câteva remedii.

Coada-calului

Conține acid silicic, din care 10-20% în formă solubilă, ceea ce o face interesantă în tratamentul hipocalcemiei, cât și în cazul lipsei de fosfor, știut fiind faptul că lipsa de siliciu precede pierderile de calciu. Pudra obținută prin măcinarea plantei se poate lua sublingual, câte un vârf de cuțit, de 3-4 ori pe zi. Se mai poate folosi și sub formă de decoct (1 linguriță la o cană, se fierbe 15 minute) din care se beau 2-5 căni pe zi, în funcție de gravitatea bolii.

Grâul, orzul, ovăzul

Se folosesc tincturile, în doze de 40, 20-40 și, respectiv, 10-15 picături, de 3 ori pe zi. Produsele sunt utile și în spasmofilie, ca parte componentă dintr-o schemă complexă de tratament, care mai include ceaiuri și produse cu microelemente.

Amestec de plante

Se prepară un amestec din câte 7 părți fructe de măceș și de cătină și câte 3 părți frunze de ciuboțica-cucului și de roiniță.