Biroul online de obiecte pierdute-obiecte găsite este un serviciu virtual care s-a lansat marţi în România, el permiţând recuperarea şi returnarea obiectelor pierdute de oameni.

Serviciul funcţionează deja în patru state europene şi înregistrează rate de recuperare de peste 90 la sută din bunurile pierdute.

Maganerul de proiect,  Gabriel Oprea, a declarat că un marker care poate fi aplicat de către proprietar pe un obiect se poate achiziţiona de pe site la preţul de cinci lei.

Gabriel Oprea a explicat că pe fiecare marker este inscripţionat „bring me back” şi conţine un scurt mesaj în limba engleză prin care sunt oferite detalii găsitorului despre cum poate returna obiectul respectiv, respectiv că trebuie să intre pe site-ul de obiecte pierdute şi să introducă acolo codul obiectului găsit.

Datele europene arată că la fiecare 35 de secunde cineva îşi pierde cheia de la locuinţă sau de la autoturismul personal, la fiecare 34 de minute cineva îşi pierde notebook-ul, în timp ce la fiecare 15 secunde cineva îşi pierde un bagaj.