Pentru fiecare parte a corpului, specialiştii recomandă anumite substanţe nutritive ce pot fi asimilate din alimente pe care le găsim pe tot parcursul anului. Eficienţa lor a fost dovedită de mai multe cercetări de-a lungul timpului.

Pentru păr – seminţele de dovleac

Acestea conţin zinc, un mineral esenţial care combate problema pierderii excesive a părului, mai ales în acest sezon. Este suficient să incluzi în dieta zilnică o lingură de seminţe decojite de dovleac, spune medicul Francesca Fusco, de la Centrul Medical Mount Sinai din New York, citată de washingtonpost.com.

Pentru creier – peşte oceanic

Somonul, tonul, sardinele şi merluciul se numără printre cei mai buni peşti oceanici, bogaţi în acizi graşi Omega 3. Aceste grăsimi îmbunătăţesc funcţionarea creierului şi îl protejează împotriva deteriorării celulelor nervoase odată cu înaintarea în vârstă, prevenind afecţiuni cum este maladia Alzheimer. Ghidurile de nutriţie din SUA recomandă două porţii de 150 de grame de peşte oceanic pe săptămână.

Pentru mai multe detalii click aici.