USL nu a schimbat încă programul lansat pe vremea când era în opoziţie. Acest lucru se va petrece abia mâine, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

O parte din viziunea USL în opoziţie este asemănătoare cu propunerile ARD, formaţiunea aflată acum în opoziţie: reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună, păstrarea plafonului de impozitare de 16% şi introducerea unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, astfel: cotă de 8% până la 800 lei/lună, cotă de 12% pentru ce depăşeşte 800lei/lună până la 1600 lei/lună şi cotă de 16% pentru ce depăşeşte 1600 lei/lună.

Sunt şi promisiuni prin care USL se diferenţiază de ARD-ul aflat în opoziţie, dar pe care guvernul Ponta nu pare că intenţionează să le respecte: după patru ani de mandate, TVA va reveni la 19%; cota redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume-fructe proaspete (TVA 24%, din care 9% către buget şi 15% dedus producătorului); neimpozitarea, pe o perioadă de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare.

Guvernul Ponta are propriul program de guvernare, însă acesta acoperă doar anul 2012 şi este extrem de vag în angajamente.

Sursa: evz.ro.