Actorul american John Ingle, care a interpretat personajul Edward Quartermaine timp de două decenii în serialul de televiziune „General Hospital”, a murit la vârsta de 84 de ani, duminică, în California, din cauza unui cancer.

Ingle s-a născut în oraşul Tulsa, din statul Oklahoma, în 1928, însă familia lui s-a mutat mai întâi în Midwest, iar apoi s-a stabilit în California, pe când actorul era adolescent.

A urmat cursurile de la Occidental College din Los Angeles şi a predat actoria la Beverly Hills High School şi la Hollywood High School vreme de 30 de ani. Printre studenţii lui se numără Richard Dreyfuss, Barbara Hershey, David Schwimmer şi Nicolas Cage.

Ingle şi-a format o carieră solidă ca actor, după ce a renunţat să mai predea actoria şi arta dramatică, în 1985. Pe lângă rolul din „General Hospital”, printre celelalte partituri de televiziune în care s-a remarcat s-au numărat serialele „Cheers”, „The Drew Carey Show”, „Beverly Hills 90210” şi „Dallas”.

John Ingle s-a căsătorit cu actriţa şi cântăreaţa Grace-Lynne Martin în 1957 şi au rămas împreună timp de 57 de ani, până la decesul ei, produs la începutul acestui an, din cauze naturale. Cei doi au avut împreună cinci fiice şi nouă nepoţi.

John Ingle a filmat ultimul său episod pentru „General Hospital” pe 24 august.