Cel mai mare proiect pentru studenţii din UBB, cea mai mare universitate din Transilvania, începe sâmbătă, 27 octombrie, şi va conţine un târg de joburi şi discuţii pe teme precum importanţa sportului, crearea unei platforme naţionale de comunicare, dar şi o prezentare în stilul TEDx cu personalităţi din cadrul UBB şi a comunităţii clujene.

Deschiderea oficială a „Zilelor Studentului din UBB” (ZSUBB) va avea loc sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 12.00, în sala Club a Colegiului Academic al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Conferinţa de început a evenimentului este şi prilejul prin care, spun organizatorii – Consiliul Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (CSUBB) – , se va crea o platformă naţională de comunicare şi dezvoltare în domeniul reprezentării care, în acelaşi timp, va funcţiona ca o reţea  şi va acţiona în interesul studenţilor.

ZSUBB se află la prima ediţie şi se va desfăşura în intervalul 27 octombrie – 5 noiembrie. „Este cel mai de amploare proiect adresat studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi doreşte să ofere comunităţii clujene evenimente representative, bine conturate în jurul nevoilor tinerilor şi studenţilor la nivel local, naţional şi internaţional.

Proiectul conţine şapte evenimente care surprind dezbateri pe reprezentarea studenţilor, adunarea la un loc a tuturor organizaţiilor studenţeşti din Cluj-Napoca,  prezentarea unor oameni excepţionali din mediul academic clujean, discuţii despre importanţa sportului în viaţa tinerilor, o expoziţie inedită la Muzeul de Zoologie al UBB, precum şi alte activităţi”, susţin organizatorii într-un comunicat.